Főmenü

Partnerek
ISC
Gyakran Ismételt Kérdések
Képgaléria  Nyomtatás  E-mail 

1. kérdés: Mit kell tennem ha elsős vagyok és szeretnék laptopot igényelni?

Válasz: Töltse le oldalunkról a használati megállapodást, minden elsős nappalis államilag támogatott és költségtérítéses hallgatónak jár a laptop . A  laptop átvételéről Neptunon keresztül értesítik.

2. kérdés: Mit tegyek az akkumulátor állapotának megóvása érdekében?

Válasz: Az akkumulátort az első használatkor teljesen le kell meríteni, majd egy éjszakán át tölteni és ezt a műveletet legalább háromszor meg kell ismételni. Töltés közben lehetőleg ne húzza ki a tápegységet csak ha már feltöltődött az akkumulátor.

3. kérdés: Felsőbb éves vagyok, eddig nem igényeltem laptopot, megtehetem e még?

Válasz: Nem jár laptop, de a HC által kiírt pályázat keretein belül beadott kérelmek alapján döntenek, erről értesítést küldenek várhatóan novemberben.

4. kérdés: Mit tehetek a laptop éppségének megőrzése érdekében?

Válasz: A laptopok kinyitása -a sérüléseket megelőzendő- határozott, de lassú mozdulattal történjen a közepén megfogva a fedlapot, a lecsukás pedig hasonlóképpen és kerülni kell a hirtelen mozdulatokat.A laptop mozgatásánál kerülni kell az egy kézzel történő műveleteket, mert könnyen deformálódik és rosszabb esetben el is törik. A laptopokat a táskában kinyitva használni TILOS, és használat során mindig ügyelni kell a megfelelő szellőzésre! A töltés során ügyelni kell a töltő csatlakozójának épségére, mert ha a töltő csatlakozó letörik az alaplapról, a legtöbb esetben alaplapcsere szükséges, mely nem ritkán közel 100e forintos tétel. A laptopban felejtett ceruza és egyéb tárgyak miatt a kijelző eltörése esetén a költség nagyságrendileg 80-100e Ft.

5. kérdés: Hogyan tartsam tisztán a laptopom?

Válasz: A kijelző tisztításához puha ruhát és ablaktisztítót lehet használni, a billentyűzetet is meg lehet ezzel a módszerrel időnként takarítani, de ügyeljünk arra, hogy a tisztítószer ne kerüljön a gép belsejébe. Tilos a laptopra matricákat és egyéb dekorációt ragasztani, illetve a már gyárilag meglévő matricákat leszedni, a számítógép fölött ételt és italt fogyasztani!

6. kérdés: Mit tegyek, hogy ne vesszen el a szakdolgozatom, vagy dokumentumaim?

Válasz: Az adatmentések havi rendszerességgel ajánlottak, a beépített DVD íróval vagy USB-n ez könnyen elvégezhető, az adatokért az Informatikai Központ NEM vállal felelősséget!

7. kérdés: Hogyan tudom szervizeltetni a laptopomat?

Válasz: Bármilyen a géppel kapcsolatos probléma esetén forduljon az Informatikai Központ dolgozóihoz.

8. kérdés: Hogyan történik a kötelező szerviz?

Válasz: Az évi kötelező szervizre, átvizsgálásra feltétlenül be kell hoznia a számítógépet méghozzá személyesen és a Neptunban jelzett időponttól 3 munkanapon belül, mert különben garanciavesztés történik! A laptop javítását és a javítás garanciális, vagy azon kívüli módját minden esetben egy külső szerviz határozza meg, amit az Informatikai Központ valamint a Hallgató is köteles elfogadni.

9. kérdés: Mit tegyek ha ellopják, vagy elveszítem a laptopom?

Válasz: A laptop elvesztése, eltulajdonítása esetén azt haladéktalanul három napon belül jelenteni kell az Informatikai Központ felé!

10. kérdés: Mit telepíthetek a gépre?

Válasz: A készüléken semmiféle szoftver módosítás nem végezhető valamint a szoftver elemek nem reprodukálhatók, a notebook hardver, szoftver és netikett használata az EKF Informatikai Szabályzatának megfelelően – különös tekintettel a : I./1.§(3); 5.§; 8.§(2); 13.§(2); 14.§(1,2) - a szabályzat maradéktalan betartása mellett történjen.

11. kérdés: Hol tudok WiFi-hez kapcsolódni?

Válasz: Wifi a főiskola épületeinek közösségi tereiben elérhető, de egyes szolgáltatások csak részben vagy egyáltalán nem használhatók. De természetesen a web, ftp, levelezés (pop3, imap), távasztal, msn és yahoo messenger használható.

12. kérdés: Milyen garanciális feltételek vonatkoznak a laptopra?

Válasz: A laptopra 3 év garancia van, kivéve az akkumulátort, amire egy évet ad a gyártó. A garancia idő kezdete nem a birtokba vétel napja, hanem a laptop megvásárlása, azaz az adott év augusztus 10-e.

...